Zakaži posetu
PREUZMI BROŠURU

Šta je Built-to-suit i koje su njegove prednosti?

Šta je Built-to-suit i koje su njegove prednosti?

Built-to-suit je tip izgradnje objekta prema tačnim specifikacijama i potrebama korisnika. Objekti, odnosno hale se grade po specifikaciji budućeg korisnika i u skladu sa zahtevima biznisa.

Hale izgrađene po Built-to-suit rešenju mogu varirati od jedne do više, a njihova namena i dizajn mogu biti raznoliki.

Najčešći korisnici ovog tipa izgradnje prostora su proizvodna preduzeća. Razlog tome je potreba za specifičnim radnim okruženjem, opremom kao i pratećom infrastrukturom.

Zakup ovakvog tipa objekta je izuzetno koristan sa stanovišta korisnika. Zasniva se na prilagođenim, postojećim ili potpuno novim halama koje ne zahtevaju dodatna značajna ulaganja.

Korisnici Built-to-suit (BTS) rešenja ostvaruju niz prednosti ukoliko se odluče za ovaj vid izgradnje objekta. Više o njima, kao i o tipovima preduzeća koja se najčešće javljaju kao korisnici, možete saznati u nastavku teksta.

Koji su benefiti BTS rešenja?

Prednosti Built-to-suit rešenja se najčešće ogledaju kroz sledeće faktore:

– Fleksibilnost
– Korisnička podrška
– Pravne i administrativne olakšice
– Optimizacija raspoloživih sredstava

Built-to-suit rešenje nudi fleksibilnost kroz prilagođeni radni prostor koji u fokusu ima potrebe proizvodnje ali i potrebe zaposlenih.

Bilo da se radi o skladišnom prostoru sa tačno određenim specifikacijama ili proizvodnom pogonu sa specifičnom pratećom infrastrukturom, BTS rešenje je odličan izbor jer se adekvatno može prilagoditi da odgovori svim zahtevima.

U bilo kojem poslovanju je od suštinskog značaja da klijenti osete da nisu sami. Odlična korisnička podrška igra bitnu ulogu u izboru poslovnog prostora.

Kod Built-to-suit rešenja stanodavac se dodatno posvećuje klijentu i može se reći da postoji partnerski odnos stanodavca sa klijentom.

I upravo je to najveći benefit ovog tipa izgradnje – U svakom trenutku se prilazi klijentu sa željom da se pruži podrška na više nivoa kako bi njegov posao mogao neometeno da teče i da se razvija.

Procesi dobijanja dozvola i izgradnje mogu oduzeti dosta vremena. Zahvaljujući Built-to-suit rešenjima, klijenti svoje vreme mogu posvetiti planiranju sopstvenih biznisa i strategiji širenja, jer će navedeno za korisnika izvršiti stanodavac/vlasnik nekretnine.

BTS omogućava vlasnicima preduzeća da optimizuju troškove i svoja raspoloživa sredstva usmere u razvoj biznisa umesto u nekretninu i infrastrukturu, što automatski dovodi do daljeg rasta preduzeća.

Kome su namenjena Built-to-suit rešenja?

Built-to-suit prostore koriste preduzeća koja žele da imaju garantovano kvalitetno i efikasno radno koje odgovara potrebama biznisa.

Preduzeća koja koriste Built-to-suit rešenja dolaze sa namerom da maksimiziraju iskorišćenost prostora, efikasnost i optimizuju svoja operativna sredstva.

Built-to-suit rešenja su posebno pogodna za proizvođače kojima treba tačno definisan radni prostor i sva propratna infrastruktura. Na jednom mestu mogu dobiti idealne uslove za proizvodnju, montažu, pakovanje skladištenje, paletiranje itd.

Skladišta izgrađena po BTS rešenju su postala popularna opcija i za mnoge e-commerce kompanije. Njima je potreban značajan skladišni prostor, a većina ovih preduzeća nema dovoljno sredstava za izgradnju sopstvenog objekta koji odgovara njihovim potrebama.

Industrijski park Pobeda nudi najsavremenija Built-to-suit rešenja na svom prostoru. Industrijski park Pobeda je odličan izbor za svaki tip preduzeća imajući u vidu tehničke karakteristike, fleksibilnost i raznovrsnost objekata dostupnih za zakup.

Velika pogodnost je što Pobeda vrši kompletno projektno upravljanje, što pravno gledano, ali i iz ugla administracije predstavlja veliko olakšanje. Stručni tim Industrijskog parka Pobeda će se pobrinuti da projekat bude završen u skladu sa dogovorom.

Ukoliko želite da Vaše poslovanje podignete na viši nivo uz najmodernija Built-to-suit rešenja Industrijskog parka Pobeda, zakažite sastanak i konsultacije sa našim timom.